De lente komt er aan!
Nu de winter dan eindelijk zo ongeveer achter ons lijkt te liggen, en we al van een paar mooie, zonnige dagen hebben mogen genieten, vond ik het de hoogste tijd om een blog-artikel te schrijven over de lentetuin. Want lente wordt het, joehoeee!!! Nu de dagen weer langer worden en de temperaturen wat op gaan lopen, vind ik het heerlijk om met een klein zonnetje al in de achtertuin te zitten. Ín de zon en uít de wind, met met een dik vest aan, is het al uiterst aangenaam in de tuin.
Voorbereiding voor een fijne lentetuin
Nu de tuin de hele winter in alle rust heeft kunnen bijkomen, is het onderhand wel weer tijd om er een echte lentetuin van te maken. Om te beginnen ga ik alle dorre hortensiabollen afknippen. Het nieuwe, frisse blad begint al uit te lopen en daar horen dan geen kale, bruine hortensiabollen van vorige zomer bij. De enige reden dat ik die bruine bollen heb laten zitten, is dat ik hoopte op een pak(je) sneeuw. Doordat er dan ook sneeuw op die hortensiabollen valt, geeft dat een heel mooie effect in de tuin. Het is dus puur esthetisch dat die bruine bollen er nog zitten. Maar niet meer voor lang. Ik knip ze er allemaal af en snoei de struiken gelijk wat bij. Want een pak sneeuw?? Daar geloof ik niet meer in… (sprak ze hoopvol…)
**Wist je dat je met tegellijm over bestaande tegels kunt stucen? Zowel voor binnen als voor buiten. Lees dit blogartikel met tips!**
Groene aanslag.
Ook ga ik aan de slag met het verwijderen van de groene aanslag op de straatklinkertjes. Hoewel ik een beetje mos tussen die oude klinkers juist wel mooi vindt staan, vind ik groene aanslag op de tegels en m’n tuintafel ontzettend lelijk. Ik heb hier eerder al een heel praktisch blog over geschreven. Klik hier om alle tips te lezen! EXTRA TIP: kook aardappels in heel ruim water en giet dat gekookte aardappelen-water over je meubels of straattegels groene aanslag heen. Laat het even een poosje staan (liefst in de zon) en je kunt de aanslag er zó van af borstelen. Milieuvriendelijker kán bijna niet!
Nieuwe planten voor in je lentetuin.
Deze tijd van het jaar is het nog te vroeg om planten te poten, maar je kunt wel vast gaan nadenken wat je zou willen. En als je tóch wat wil gaan planten, heb je dan wel eens aan groenblijvende planten gedacht? Deze zorgen er voor dat je het hele jaar door een groene tuin hebt, zelfs in de meest grauwe winter! Zo’n frisse, groene tuin is toch een stuk mooier en fijner om naar te kijken dan zo’n dorre, saaie en bruine tuin? Het kost weinig of niets meer, en hiermee heb je altijd een groene tuin. Ik heb hier een heel praktisch blog-artikel over geschreven, met heel veel namen van groenblijvende planten, struiken en heesters. met dit lijstje kun je zó naar de bloemist gaan. Klik hier.
Lentetuin met relaxplekken.
Wanneer de zon lekker schijnt is het natuurlijk héérlijk om al even buiten te zitten. De voorjaarszon is nog niet zo bloedheet, maar heeft al wel genoeg kracht om je huid en je lijf aangenaam te verwarmen! Een relaxte loungebank in je tuin is dan heerlijk! Wij hebben een wat kleinere hoekbank zodat niet de halve tuin in beslag wordt genomen door de bank. Zodra we een zonnige middag hebben, halen we de kussens uit de schuur en kun je gaan relaxen. Heerlijk!! Een andere heerlijke relaxplek is een hangmat. Als je een plek hebt met bomen of een stuk muur waar je deze aan kunt bevestigen is dat geweldig. Maar een hangmat in een speciale hangmat standaard is ook heerlijk! Hier kom je echt tot rust! Binnenkort komt hier een blogartikel over. Heb jij ook al zin om lekker relax te hangen in je eigen lentetuin?